Gemeentehuis Bergh

 Naar toerist info 's-Heerenberg

Braamt

's-Heerenberg

Beek

Stokkum

 Zeddam

Hotels

Campings

Restaurants

Lunchroom-Cafétaria

Bed & Breakfast

Café

Bezienswaardigheden

Tot 2010 Gemeentehuis van  gemeente Bergh te 's-Heerenberg,  thans onderdeel van de gemeente Montferland,  Het gebouw werd in 1531 gebouwd ter vervanging van het Ailde Raethuys aan de Kellenstraat. Het gebouw is een rijksmonument.

Oudsher was dit stadhuis het bestuurscentrum van zowel de stad 's-Heerenberg als van het Land van den Bergh. Hier vonden de vergaderingen van de magistraat en van de geërfden van het Graafschap van den Bergh plaats. Daarnaast werd er recht gesproken. In de kelder bevond zich een gevangenis en heden ten dage staat er ter herinnering aan de geschiedenis nog steeds een schandpaal voor het stadhuis. De raadhuisklok uit 1526 werd in vroeger tijden gebruikt om de burgers bijeen te roepen voor vergaderingen en bijvoorbeeld bij rampen. Het raadhuis werd tijdens de Eerste Wereldoorlog gerestaureerd.

Anno 2013 Het stadhuis staat leeg sinds de verhuizing van de ambtenaren naar Didam, in april. Het hele complex stond te koop, met uitzondering van het torentje, dat een rijksmonument is.

April 2014 's-Heerenberg - Het voormalige stadhuis in 's-Heerenberg is zo goed als verkocht. Burgemeester en wethouders hebben een principe -overeenkomst gesloten met een koper.

Wie de koper is, wil de gemeente nog niet vertellen. Evenmin geeft ze informatie over wat de koper van plan is te gaan doen in het gebouw aan de Hofstraat.